UKHSA’dan yapılan yazılı açıklamada, İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’da E. coli bakterisinin neden olduğu hastalıklarda artış olduğu belirtildi. Basın açıklamasında, bakterinin kanlı ishal ve idrar yolu enfeksiyonu gibi ishal biçimlerine neden olduğu belirtilirken, hastalıkların “e.coli” olarak da adlandırılan bakteriyi taşıyan gıdalar ve hastalığın bulaştığı kişi ve hayvanlarla temas sonucu ortaya çıktığı vurgulandı. .
Ülkede salgının devam ettiği belirtilen açıklamada, vakaların geniş bir alanda tespit edilmesinin sebebinin ülke çapındaki gıda dağıtımı olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca kirliliğin kaynağının belirlenemediği ve bunun çiftliklerden, içme suyundan, yüzme havuzlarından, deniz suyundan, göllerden veya nehirlerden kaynaklandığına dair bir kanıt bulunmadığı vurgulandı.
Açıklamada, 4 Haziran itibarıyla İngiltere genelinde 81’i İngiltere’de, 18’i Galler’de ve 13’ü İskoçya’da olmak üzere 113 vakanın tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, Kuzey İrlanda’da vaka tespit edildiği ancak bu kişinin İngiltere’ye ziyaret geçmişinin olduğu belirtildi.
Açıklamada, teşhis edilen E. coli vakalarının en küçüğünün 2, en yaşlısının ise 79 yaşında olduğu, vaka sayısının yıl sonuna kadar 1.500’e çıkacağının tahmin edildiği belirtildi.
ELLERİNİZİ SIK SIK YIKAMANIZ, GIDA HİJYEN ÖNLEMLERİNE UYMANIZ VE TEMASTAN KAÇINMANIZ ÖNERİLİR.
Açıklamaya göre, İngiltere’de gözlemlenen 81 vakanın yüzde 60’ı hastanede tedavi altına alınırken, 61 kişi de bulaşma kaynağı olabilecek yiyecek ve seyahatle ilgili bilgiler paylaştı.
Salgının önlenmesi için ellerin sık sık sıcak su ve sabunla yıkanması, gıda hijyeni tedbirlerine uyulması, meyve ve sebzelerin iyice yıkanıp pişirilmesi, ishal durumunda başkalarıyla temasın kesilmesi ve okula gitmemek öneriliyor. veya ishaliniz varsa çalışın. olası.
Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen UKHSA Vaka Yöneticisi Trish Mannes, E. coli mide kramplarına, kusmaya, ateşe ve ishale neden olur. Mannes, ishal ve kusma şikayeti olan kişilerin başkaları için yemek hazırlamaması gerektiğini belirterek, “Semptomlar ortadan kalktıktan sonra 48 saat geçmeden okula, işe ya da kreşe dönmeyin.” uyardı.
İngiltere Gıda Standartları Ajansı’ndan Daren Whitby de salgının kaynağının bir veya daha fazla gıda ürünü olabileceğine inandığını söyledi. Whitby, gıdanın satın alınmasından hazırlanmasına kadar dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, “Ellerinizi, pişirme ekipmanlarınızı, mutfak aletlerinizi ve yüzeylerinizi iyice temizlemek de çapraz bulaşmayı önler.” Dedi.
Açıklamada, 1 yaş altı çocuklar, sütten kesilmiş çocuklar, uzun süre idrara çıkmayan 5 yaş altı çocuklar ile 7 günden fazla ishal ve 2 günden fazla kusma şikayeti olanlara önerildi. bir an önce sağlık kuruluşlarına başvurmalısınız. (AA)