Azerbaycan ormanlarında tandır keyfi yapmak yerel halkın pek de uzak olmadığı bir kültür.
Azerbaycan ormanlarında tandır keyfi yapmak yerel halkın pek de uzak olmadığı bir kültür.
#Azerbaycan#kebap # Kebele ekmeği de önemlidir. Taş fırınları ısıtın fotoğraf.twitter.com/c4xM9zwDZR
— Aurora Velez (@goizlyon) 8 Temmuz 2017
Ormanın derinliklerinde doğanın eşsiz güzelliklerini keşfetmek için dağ gezisine çıkan Azerbaycanlı ve yabancı turistleri farklı lezzetler bekliyor.
#Gabala #kebapBu meşhur kebabın sırrı… yakında Kartpostallarda
euronews
photo.twitter.com/wFMaipy9UD— Aurora Velez (goizlyon) 8 Temmuz 2017
Muhabirimiz Aurora Vélez, Azerbaycan’dan aktarıyor: “Kestane, ıhlamur ve kayın ağaçlarıyla bezenmiş Kebele ormanındayız. Aileler ve dostlar bu ormanın eşsiz restoranlarında bir araya gelerek tandırda pişen eşsiz lezzetleri keşfederler…”
Azerbaycan hakkında bilmeniz gerekenler
- Azerbaycan; 86 bin kilometrekare yüzölçümüne sahip, İran, Ermenistan, Gürcistan ve Rusya ile sınırı olan bir ülke.
- 10 milyona yakın insanın yaşadığı ülkede Azerice ve Rusça konuşuluyor.
- Başkenti Bakü’dür. Ortalama yaşam süresi kadınlarda 74, erkeklerde ise 68 yıldır.
- Azerbaycan petrol ve petrol ürünleri ihraç ediyor.
Ormanda yemek yeme geleneğinin ne zaman başladığı bilinmiyor.
Kadınlar tandırda ekmek pişirirken erkekler etle ilgilenmeyi tercih ediyor.
Bulunduğumuz restoranın şefine göre buradaki tandırdaki pişirme yöntemi kesinlikle eşsizdir:
Kebele Hanları şefi Zahir Musayef: “Bu teknik, eti iki taş arasında pişiren çobanlardan geliyor. Tamamen pişmesi yaklaşık 25 dakika sürer.
Garsonlar, ormanın farklı yerlerindeki ahşap evlerde veya ağaçların arasında doğayı gözlemlemek için yemek yemek isteyenlere hizmet vermek üzere gün boyu ormanın farklı köşelerine koşarak hizmet veriyor.
#öğrenme#kebap #Gabala ormanındaki sırlar. #Azerbaycan
euronews
photo.twitter.com/vylMCmLHbk— Aurora Velez (goizlyon) 8 Temmuz 2017
# Parça #kadınlar#ekmek#orman#Azerbaycanphoto.twitter.com/kA4IoFlStW
— Aurora Velez (@goizlyon) 8 Temmuz 2017