
Arizona Üniversitesi Mikrobiyoloji Profesörü. Chuck Gerba, süngerlerin ve mutfağın rolünün evdeki kirli yerler olduğunu açıkladı. Bir araştırmaya göre, göründüğü kadar temiz olan yüzeyler değildir.
Sadece bir saat içinde geri dön
BBC sağlık programının testi bana güveniyor, bir doktor deneyi, mutfak raflarının antibakteriyel bezlerden temizlendiğini ve sadece bir saat içinde bakterilerle kaplandığını ve bakteri ve mantarların 12 saat sonra hızla arttığını ortaya koydu. Bu sonuçlar antibakteriyel ürünlerin mikropların korunmasında çok etkili olmadığını göstermektedir.
Banyodan bile daha kirli
Bir halk sağlığı kurumu olan NSF International’ın araştırmasında, mutfağın süngerlerinin tuvaletlerden 200.000 daha kirli zaman olduğu keşfedildi. 22 ailenin alındığı örneklerle yapılan çalışmada, pişirme süngerlerinin yüzde 75’i koliform bakteriler taşıyor.
200 kat daha fazla bakteri!
Koliform bakteriler, döllenme kontaminasyonunun bir göstergesi olabileceğinden oldukça tehlikelidir. Dr. Gerba, yıkama süngerinde banyoya kıyasla 200 kat daha fazla bakteri olduğunu vurguladı.

