Akşam yemeği için pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız karidesli börek tam size göre! Deniz ürünlerinin enfes lezzetini sebzelerle buluşturarak sofranıza getiren bu tarif, hafif ve doyurucu bir çözüm sunuyor. Hazırlanma kolaylığıyla öne çıkan karides güveci misafirlerinizi de şaşırtacak. İşte, Akşam yemeklerinizi partiye dönüştürecek karides güveç tarifi!
MALZEMELER
500 gram karides (temizlenmiş ve temizlenmiş)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 kırmızı biber (doğranmış)
1 yeşil biber (doğranmış)
1 orta boy havuç (ince dilimlenmiş)
2 adet domates (soyulmuş ve doğranmış)
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı biber (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı kekik
1/2 su bardağı su veya balık suyu
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış, garnitür için)
ÜRETME
Karidesleri temizleyip çekirdeklerini çıkarın.
Soğanı, sarımsağı, biberi, havuçları ve domatesleri doğrayın.
Zeytinyağını bir tavada orta ateşte ısıtın.
İnce doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar soteleyin.
Doğranmış biberleri ve havuçları ekleyip birkaç dakika daha soteleyin.
Doğranmış kiraz domatesleri ekleyip karıştırın. Domatesler yumuşayana kadar pişirin.
Tereyağını ekleyip erimesini sağlayın.
Karidesleri tavaya ekleyin ve karıştırın. Karidesler pembeleşene kadar pişirin.
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kırmızı biber ve kekik ekleyin. Karışım.
Yarım bardak su ekleyip karıştırın. Tavayı kapatın ve karışımı 5-7 dakika daha pişirin.
Fırını 180 dereceye kadar önceden ısıtın.
Hazırladığınız karides ve sebze karışımını tencerelere veya fırına dayanıklı bir kaseye koyun.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
Önceden ısıtılmış fırında peynir eriyip altın rengini alana kadar pişirin.
Fırından çıkan güveci ince kıyılmış maydanozla süsleyin.
Sıcak servis yapın.